top of page

Kunstterapi

73475012_10157847900987454_8287493479030

Jeg arbejder ud fra en mindfull, transpersonlig, dynamisk retning i min terapi og har mere end 30 års erfaring i specielt psykosomatik, angst-, depressions-, og krise problematikker. 


Dybest set så tror jeg på, at vi i os indeholder alt, hvad vi søger. Kunstterapien giver værktøjer til at finde dybt ind i dig selv og hele indefra.

 

Jeg er medlem af Dansk psykoterapeutforening og Foreningen af Danske Psykoterapeuter - hvilket giver dig som bruger en sikkerhed for kvalitet og uddannelse.  

Herunder kan du læse lidt mere omkring terapiformen.

 

Hvad er kunstterapi?

Kunstterapi er en terapiform, hvor maleri, tegning, form, lyd og bevægelse indgår.

For det meste bruger vi ord til at udtrykke os selv med. I kunstterapien bruger vi de mange muligheder, vi har, for at udtrykke os på andre måder.

Gennem forskellige øvelser kommer vi i kontakt med følelser, fantasier, drømme og kroppens oplevelser, som bliver understøttet og udviklet.

Kunstterapeutiske metoder kan bruges forebyggende, i behandling og i pædagogisk arbejde med børn, unge og voksne.

Hvad er en kunstterapeut?

Kunstterapeuten giver forslag til forskellige udtryksformer i terapien og støtter processen undervejs.

At male, tegne, danse, synge, modellere eller digte skaber indgangen til kunstterapien, hvor terapeuten indgår som samtalepartner omkring de følelser og udtryk, som kommer op undervejs i forløbet.

Den enkelte kunstterapeuts udøvelse bærer præg af kunstterapeutens faglige baggrund, erfaring og interessefelt.

Når du henvender dig til en kunstterapeut, kan du bede om en prøvesession for at se, om det er noget for dig.

Hvem henvender kunstterapi sig til?

Kunstterapi henvender sig til f.eks. børneinstitutioner, behandlingshjem for unge og til institutioner i psykiatrien.

Kunstterapi bruges også som led i firmaers og institutioners medarbejderpleje og af ganske almindelige mennesker, som ønsker et terapeutisk udviklingsforløb.

I kunstterapien tages der udgangspunkt i den enkeltes situation og behov. Der er absolut ingen krav til kunstneriske forkundskaber.

Den kunstterapeutiske proces kan give den enkelte større livsglæde, selvaccept og handlekraft.

Hvordan kan kunstterapien hjælpe?

Det kan være svært at handle konstruktivt, hvis man er fastlåst i vrede, frygt eller sorg. Kunstterapi bruges til at bearbejde svære følelser ved kriser, depressioner og konflikter.

De kunstterapeutiske redskaber hjælper med at løsne indre spændingstilstande. Kunstterapi frigiver energi, så man bliver i stand til at ændre en fastlåst situation. Terapien kan også sætte gang i en udviklingsproces.

Mere om den konkrete kunstterapeutiske metode

Terapien kendetegnes ved, at der gøres brug af et skabende udtryk.

Ved at skabe kontakt til vores iboende kreativitet, vækker vi slumrende sider af vores personlighed til live, og får optimale betingelser for at synliggøre vores følelsesliv og udbygge kendskabet for os selv.

Fordelen ved at anvende et kreativt medie i den personlige udviklingsproces er, at vi får noget helt personligt og konkret at forholde os til, et udtryk skabt af én selv og indeholdende vigtige informationer om vores ubevidste sider.

Det giver:

Forståelse for egen livshistorieMotivation og vilje til at skabe det liv vi ønskerBrugbare værktøjer til at foretage ændringerPersonlig vækstBedre kendskab til sig selv

Kilde: http://fikt.dk/kunstterapi/hvad-er-kunstterapi/

bottom of page